24 Σεπ 2008

Gay day


Μέρα χαράς χτες, 23 Σεπτέμβρη, για τους απανταχού LGBT (αρκτικόλεξο απ’ τους Lesbian, Gay, Bisexual, Transsexual) που γιορτάζουν την παγκόσμια ημέρα αμφισεξουαλικότητας, επέτειος που τιμήθηκε με κάθε επισημότητα και στη χώρα μας. Συμμετέχοντας στις εορταστικές εκδηλώσεις ο sparilas, καθότι οι γκέι συναγωνιστές αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του αναγνωστικού κοινού του blog, του Κινήματος και δη του εξωκοινοβουλευτικού, φέρνει στην επιφάνεια τρία καίρια ζητήματα: Πρώτον, τι απέγινε ο ιρανός γκέι εν ονόματι Άλεξ, που ζητούσε άσυλο στην Ελλάδα; Δεύτερον, ποια είναι σήμερα η πρωτοπορία στο ελληνικό LGBT κίνημα; Τρίτον, τι γίνεται στο διεθνές κίνημα;

Για να μην αφήσουμε την αγωνία στα ύψη, ο Άλεξ, ο ιρανός ομοφυλόφιλος που ζητούσε άσυλο μέσω του βουλευτή Γρ. Ψαριανού, δικαιώθηκε και πλέον συζεί πανευτυχής με το σύντροφό του Φοίβο στην Αθήνα. Όσοι ακόμα αναρωτιούνται γιατί ένας ιρανός να ονομάζεται Άλεξ, ελέγχονται για ομοφοβία και προκατάληψη.

Ψηλά τη σημαία της ομοφυλοφιλίας κρατά η συλλογικότητα queericulum vitae, με τις λατρεμένες παρεμβάσεις της. Το αυτοκόλλητο της εικόνας «Χριστός Ανέστης» με το αρμόζον χούφτωμα, έρχεται μόνο να συμπληρώσει τα αμίμητα τρικάκια της ομάδας που απερίφραστα δήλωναν στο τελευταίο gay pride parade «είμαι πλακομούνα, εσύ;». Αν εμπιστευτούμε τις ανώνυμες πηγές που τροφοδοτούν το newsroom του sparila, επόμενη καμπάνια με αυτοκόλλητα και προκηρύξεις θα είναι τα «καυλά Χριστούγεννα και χαρούμενη πρωκτοχρονιά».

Τέλος, να ανακοινώσουμε ότι όσοι είναι μπάτσοι, ευρωπαίοι και πούστηδες μπορούν επιτέλους να τα πουν ιδιαιτέρως στην πανευρωπαϊκή συνάντηση που γίνεται στη Μπολόνια στις 26 Σεπτέμβρη (για κρατήσεις θέσεων στο πούλμαν - πίσω θέσεις, επικοινωνήστε με το sparila).

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

tou kwlou ta enniamera syntrofoi.
Empros gia to Sosialismo apo ta Pisw!