13 Σεπ 2008

Νοηματική για ανάρχες


Μια αξιοθαύμαστη διαφωτιστική προσπάθεια που δυστυχώς δεν βρήκε συνέχεια, ξεθάβει ο sparilas απ’ το πλούσιο αρχείο του. Αντιεξουσιαστικά μαθήματα νοηματικής γλώσσας παραδίδονταν μέχρι το 2004 στη Θεσσαλονίκη, στη διαβόητη κατάληψη της Μαύρης Γάτας. Τι σημαίνει αντιεξουσιαστικά; Παραγκωνισμένες από το κυρίαρχο συντηρητικό ρεύμα έννοιες όπως για παράδειγμα «αναρχία» (βλέπε αφισέτα) περιλαμβάνονταν στο αντιεξουσιαστικό αναλυτικό πρόγραμμα, ενώ παράλληλα εξοβελίζονταν άλλες που προέρχονταν από τον κόσμο των αφεντικών. 

Το πρόγραμμα σπουδών περιλάμβανε 6 ώρες διδασκαλίας εβδομαδιαίως. Οι κανονισμοί λειτουργίας εντός κατάληψης στέγης επέβαλλαν το κάπνισμα και την πόση μπίρας κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Ειδικές σημειώσεις εκδόθηκαν για την αποστήθιση των αποβλητέων κατά την κυρίαρχη αντίληψη εννοιών όπως: Μεταφορντισμός, αποδόμηση, Λακάν, μπούλος, μπάφος, αυτοδιαχειριζόμενο στέκι, λευτεριά στον, αντισυστημικός-ή-ό, ΕΟ 17Ν, Νετσάγιεφ, Μπάντερ-Μάινχοφ, μπουκάλια, μπάτσοι, ντου, φαντασιακή θέσμιση, απαλλοτρίωση κ.ά. Μετά βδελυγμίας απορρίφθηκαν από το πρόγραμμα σπουδών οι έννοιες: Αριστερά, Κουμουνδούρου, ΚΚΕ, εξωκοινοβουλευτικός-ή-ό, γκόμενα, α γαμήσου, κράτος, ελλ- και τα παράγωγα και άλλα πολλά.

Το πρόγραμμα σπουδών υποσχόταν άμεση και άμισθη επαγγελματική αποκατάσταση σε όλες ανεξαιρέτως τις συνελεύσεις αναρχικών ομάδων και των φραξιών τους (συνολικά άνω των 74.678 κατ’ έτος, σε όλη την ελληνική επικράτεια με συντηρητικούς υπολογισμούς) μαζί με πενταετή εγγύηση κινητοποίησης για λευτεριά, σε περίπτωση αιχμαλωσίας από τις κατασταλτικές δυνάμεις του κράτους.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ante agori mou vale kai tipotes kainourgio...

Ανώνυμος είπε...

ίσε κοριφαίοσ σπαρίλα!...