31 Αυγ 2008

Ατύχησε το PGA στην Αλεξανδρούπολη


Κακοτράχαλοι αποδείχτηκαν οι δρόμοι που έφεραν το PGA (People’s Global Action) στην Αλεξανδρούπολη για την 5η πανευρωπαϊκή του συνάντηση στις 19 Αυγούστου. Πρόκειται για το εναλλακτικό δίκτυο κατά της παγκοσμιοποίησης, στο οποίο οι λαοί απέθεσαν με ευγνωμοσύνη τις ελπίδες τους για την αποτελεσματική πάλη (μέχρι συντριβής) κατά του G8 και του ΝΑΤΟ, γιατί πια απηύδησαν οριστικά (οι λαοί, όχι το G8) από τις χρεοκοπημένες ηγεσίες των ρεφορμιστικών κομμάτων και των εξωκοινοβουλευτικών αριστερών γκρουπών, που χαλιναγωγούσαν κομματικά και ψηφοθηρικά τις εξεγερτικές διαθέσεις τους.

Το κλίμα της περιοχής αποδείχτηκε δυστυχώς γόνιμο για την επώαση όλων των παιδικών ασθενειών του κομμουνισμού, όπως όλες οι σπαρταριστές πληροφορίες μεταδίδουν. Πρέπει να τονιστεί στο σημείο αυτό, ότι στην παρουσίαση των γεγονότων που ακολουθεί δεν παρεισέφρησε καμία δημοσιογραφική υπερβολή, που συνήθως θέλγει τους συντάκτες του sparila. Αντίθετα, όλες οι πληροφορίες ήρθαν από ανακοινώσεις των συμμετεχόντων και δημοσιεύτηκαν στο (ο θεός να μας κόβει hits και να του δίνει posts) indymedia. Ευχαριστούμε θερμά το φίλο Toni Rigatoni, φανατικό συλλέκτη τρόμπας, για την επισήμανση του γεγονότος.

Η διοργάνωση, όπως όλοι ομολογούν, στέφθηκε από πλήρη αποτυχία. Βασικότερο μειονέκτημα ήταν η τραγική απουσία ομάδων από την Ελλάδα, πλην τριών που συμμετείχαν με επεισοδιακό τρόπο (εδώ είναι το ζουμί):
Η ομάδα που φιλοξενούσε τη διοργάνωση διαλύθηκε εξαιτίας μιας άλλης ομάδας. Όπως γράφει ένας καταγγέλλων, «κατηγορώ την Utopia A.D. γιατί με τη στάση της προκάλεσε τη διάλυση της ομάδας μου όχι βέβαια λόγω εσωτερικών συγκρούσεων, αλλά λόγω της αποτυχίας όλων των στόχων που είχαμε θέσει». Ποιος ήταν όμως ο στόχος που δεν επιτεύχθηκε; «Η τοπική ομάδα από την ίδρυσή της έθεσε ως βασικό όρο την εκδίωξη ενός συγκεκριμένου ατόμου, φασίστα», γράφει ο ίδιος. Η λεπτομέρεια είναι ότι το άτομο αποτελούσε την τρίτη ομάδα από την Αλεξανδρούπολη που συμμετείχε και δημιούργησε τις έριδες! Ρεπόρτερ του χώρου γράφει γι’ αυτούς στο indymedia: «Η αντιπαράθεση ξεκίνησε λόγω της παρουσίας ενός ατόμου (και της “συνοδείας” του) ο οποίος έδειξε να έχει βίαιες αντιδράσεις απέναντι σε άτομο που συμμετείχε στη διοργάνωση [σ.τ. sparila: στον καταγγέλλοντα] και απειλώντας φραστικά, με πολύ έντονο τρόπο, αλλά και κάνοντας χρήση σεξιστικών εκφράσεων». 

Με λίγα λόγια, στη διοργάνωση εμφανίστηκαν τρεις όλες κι όλες ομάδες από την Ελλάδα. Συνοπτικά, η Α συνέβαλλε στη διάλυση της Β γιατί η Α ανέχτηκε την επίθεση της Γ στην Β. Η Γ τελικώς εκδιώχτηκε κλοτσηδόν («η κατάσταση αντιμετωπίστηκε με την κατασκευή ομάδας περιφρούρησης», γράφουν). Θρίαμβος! Για τη Γ λέγεται ότι εκπρόσωπός της καταφέρθηκε με σεξιστικές εκφράσεις εναντίον συμμετέχοντα, δηλαδή όπως μπορούμε να εικάσουμε, μάλλον θα του ξέφυγε κανένα «όχι ρε πούστη μου», ή κανένα «κάνεις σα γκόμενα».

Παρά τα στραβοπατήματα και τις διασπάσεις, υπάρχουν ορισμένες φλογισμένες ψυχές από τη λάβρα της εξέγερσης που δεν το βάζουν κάτω: «Για εμάς, που αναλάβαμε την συνεπή εκπροσώπηση του αναρχικού οράματος στις συνειδησιακές στέπες της Αλεξανδρούπολης, ο σεβασμός των συλλογικών, πολιτικών μας διαδικασιών και η επαναστατική αλληλεγγύη αποτελούν το επιστέγασμα της πολιτικής μας ταυτότητας», γράφει ένας καταγγέλλων που του διαλύθηκε η ομάδα, αφήνοντας ρίγη συγκίνησης και επαναστατικού αυθορμητισμού στον αναγνώστη. Οι συνειδησιακές στέπες ελπίζουμε να περιμένουν λίγο ακόμα για τη σπορά.

Όπως όλοι καταλαβαίνουμε, οι ξένοι έμειναν με τα μάτια γουρλωμένα.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν οργανώσεις της ριζοσπαστικής αριστεράς; αν θυμάμαι καλά, έως το 2003 ορισμένες διατηρούσαν καλές σχέσεις με την εν λόγω πρωτοβουλία. Άτιμες διεθνείς σχέσεις!

spiti tou laou είπε...

Φίλε ξυνούλη σ'ευχαριστώ για το διεισδυτικό σχόλιο. Υποθέτω πάντως πως κανείς δεν συμμετείχε, γιατί μέχρι σήμερα θα είχε σίγουρα διασπαστεί.

Ανώνυμος είπε...

Δεν τρελαίνομαι που από τη συζήτηση για τα ζώα περάσαμε τώρα στα φυτά. Το σημαντικό ωστόσο εξακολουθεί να είναι το να κρατάμε ψηλά τη σημαία της οικολογικής συνείδησης και ο σπαρίλας δείχνει προς το παρόν μια συνέπεια ως προς αυτό.