21 Αυγ 2008

Τρεις μήνες χωρίς τον σ. Κανέλλο



Θλιβερή επέτειος έρχεται σε λίγες μέρες, με τη συμπλήρωση τριών μηνών από τότε που άφησε τα εγκόσμια για άλλους τόπους ο σ. Κανέλλος. Σύντροφοι και φίλοι του αποθανόντος ήδη συγκεντρώνουν πόρους για τη μετεγκατάσταση του μνημείου του από το παρκάκι του ΕΜΠ σε άλλο χώρο, εκτός πανεπιστημιακού ασύλου, «για να βγούμε από τη γυάλα του πανεπιστημίου», όπως χαρακτηριστικά δήλωνε σε πηγαδάκι εις εκ των εισηγητών του σχεδίου.

 Όπως κατ’ αποκλειστικότητα παρουσιάζει ο sparilas, ήδη κυκλοφορεί μακέτα (βλ. πάνω φωτό) για το νέο μνήμα, με πιο λιτές γραμμές σε σύγκριση με το υπάρχον (βλ. κάτω φωτό) ώστε να συνάδει με τον ασκητικό βίο που διήγαγε ο σκύλος.

Μέσα στο μήνα αναμένεται να ανακοινωθεί και εκδήλωση με αφορμή το χαμό του Κανέλλου, με τίτλο που μάλλον θα είναι «Κανέλλος: μια πρώτη κριτική προσέγγιση στη ζωή και το έργο του». Ήδη έχει βολιδοσκοπηθεί για εισηγητής παράγοντας του εξωκοινοβουλευτικού αριστερού χώρου, με διδακτορικό στο Πάντειο, για μια πλατιά μετωπική απεύθυνση στο «χώρο», μακριά από λογικές σφετερισμού της μνήμης του Κανέλλου, αλλά και για να γίνει ένα μικρό βήμα στη προσέγγιση του αντιεξουσιαστικού με τον ακρο-αριστερό χώρο, όπως ήταν άλλωστε και το όραμα του συμπαθούς τετράποδου, σύμφωνα με το στενό περιβάλλον του σκύλου.

Στη μνήμη του Κανέλλου, ο φίλος Σ.Π. από τη Νιγρίτα Σερρών, αφιερώνει 20 hits στον sparila «για καλή αρχή και ατσαλένια θέληση». Τον ευχαριστούμε θερμά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: