2 Φεβ 2010

Κι όμως, νικήσαμε


Λάθος καταλάβαμε. Οι κάλπες του Οκτωβρίου έβγαλαν σοσιαλιστική, κομμουνιστική και ριζοσπαστική Αριστερά. Με 60% σαρώσαμε τις έδρες της Βουλής και έχουμε βάλει ήδη πλώρη για τη μετάβαση στο σοσιαλισμό με κυβέρνηση της Αριστεράς και Λαϊκή Εξουσία και Οικονομία.

Δεν το λέει ο sparilas, το λέει η Κομμουνιστική Ενότητα και το Επαναστατικό Κομμουνιστικό Κόμμα (ΕΚΚ τ-π), Ελληνικό Τμήμα της (τροτσκιστικής-ποσαδικής) 4ης Διεθνούς. Επειδή ακόμα κι εμείς οι συνδρομητές παίρνουμε με πολλή καθυστέρηση το φύλλο, παρουσιάζουμε το σχετικό πρωτοσέλιδο δίπλα. 

Σύμφωνα με την ανάλυση του εντύπου, «οι ελληνικές μάζες με την ψήφο τους στις κοινοβουλευτικές εκλογές της 4/10/2009 εξέπληξαν όχι μόνο τον κόσμο και στα δύο στρατόπεδα της ταξικής πάλης, αλλά κι εμάς, όχι τόσο για την ποσότητα της ψήφου στην αριστερά, 60% συνολικά (44% ΠΑΣΟΚ, 7,56% ΚΚΕ, 4,6% ΣΥΡΙΖΑ, 2,5% Οικολόγοι, 0,6% Ομάδες της Αριστεράς), σύνολο που προβλέψαμε ακριβώς, αλλά για τη βαθιά ποιότητά του, που μόνο σαν τέτοια μπορούσε να δώσει σαν αποτέλεσμα ένα συντριπτικό χτύπημα για το νεοφιλελευθερισμό, μια σοσιαλιστική κυβέρνηση […] Οι ελληνικές μάζες έδρασαν σαν ένα Ενιαίο Κόμμα της σοσιαλιστικής Επανάστασης».

Ο επαναστατικός ενθουσιασμός από τη νίκη των μαζών συνεπήρε και το προλεταριάτο του εξωτερικού. Έτσι, η σύνταξη της Κομμουνιστικής Ενότητας έλαβε και δημοσίευσε συγχαρητήριο γράμμα από το Λατινοαμερικάνικο Γραφείο της Ποσαδικής 4ης Διεθνούς που αναφέρει μεταξύ άλλων: «Χαιρετίζουμε το Ελληνικό Τμήμα της τροτσκιστικής-ποσαδικής 4ης Διεθνούς για τον πολιτικό θρίαμβο του ΠΑΣΟΚ. Αυτή δεν είναι μόνο μια ήττα της δεξιάς, αλλά μια αντικειμενική απάντηση της κοινωνικής επαναστατικής πορείας […] Χαιρετίζουμε το περιοδικό Κομμουνιστική Ενότητα που αποτελεί μέρος του επαναστατικού προτσές των ελληνικών μαζών, όσο και της οικοδόμησης της ταξικής κι επαναστατικής σοσιαλιστικής ηγεσίας. Ζήτω ο Χ. Ποσάδας στην Ελλάδα. Ζήτω το ελληνικό τμήμα. Ζήτω οι ελληνικές μάζες και το ενιαίο μέτωπο ΚΚΕ-ΠΑΣΟΚ-Ποσαδικό Κόμμα».

Ζήτω.


12 σχόλια:

Eρυθρό Πρίσμα είπε...

Ανανέωσες? Πως και το 'παθες?

Ανώνυμος είπε...

Κοιτάχτε. Το ότι ο λαός ψήφισε 60% σοσιαλιστική, κομμουνιστική και ριζοσπαστική αριστερά δεν είναι ψέμα.
Θα μου πεις.. το ΠΑΣΟΚ είναι σοσιαλιστική αριστερά? Μαλλον όχι,σοσιαληστρική είναι.
Αλλά η διατύπωση των ποσαδιστών μιλάει για το τί ψήφισε ο λαός.. και σίγουρα αυτοί που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ νομίζουν ψευδόμενοι βέβαια συνειδησιακά ότι ψήφισαν αριστερά ,για να μη μασ τα παρουν όλα τωρα με τη κρίση κτλ κτλ..
Υπ'αυτήν την έννοια-και μόνο υπ'αυτήν-είναι σαφές ότι στις τελευταίες βουλευτικές είχαμε μια μαζική στροφή προς τ'αριστερά στο ελληνικό εκλογικό σώμα.Και είναι επίσης σαφές ότι συγκριτικά με την ευρωπαική πραγματικότητα αποτελούμε πρωτοπορία..
Αμα βάλουμε και το 30% της -Δεκεμβριανής- αποχής..


ο κομμάντο μέσα στο έαρ

spiti tou laou είπε...

Κομάντο, με 60% με ριζοσπαστική Αριστερά και άλλα 30% αποχή Δεκέμβρη ο sparilas θα ήταν Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Δυστυχώς, είμαστε ακόμα στο μηδέν κόμμα κάτι (υπό σκιάν) και καθόμαστε κι ακούμε τα ειρωνικά σχολιάκια του Πρίσματος.

KOMMANTO είπε...

Είναι γνωστός ο προβοκατόρικος ρόλος του Πρίσματος από τον καιρό που σε γνωστά καταγώγια της συμπρωτεύουσας( Αρκ )προσπαθούσε μανιωδώς να μειώσει τον πρωτοπόρο ρόλο της σοβαρής συνιστώσας, πίνοντας μεγάλες ποσότητες τζακ ντανιελς και ακούγοντας trooper

Eρυθρό Πρίσμα είπε...

Για την ιστορία:

Το καταγώγιο είναι ισόγειο

Δεν μείωνα κανένα, αντιθέτως αγόραζα το όργανο της συνιστώσας προκειμένου να το δανείζω στα μέλη της μπας και το διαβάσουν κι αυτά τις κυριακές στη Βιβλιοθήκη του ΑΠΘ επί εξεταστικών περιόδων

Το τζακ μόνο τις πρώτες μέρες του μήνα μετά το γυρνούσα σε Amstel Boch

Trooper ουδέποτε άκουγα κατ' επιλογή. Ότι παίξει ο dj, υποτασσόμαστε στην πλειοψηφία

haridimos είπε...

Πάρε και ένα πιο φρέσκο κείμενο των Ποσαδιστών
http://www.scribd.com/doc/26682763/EPANASTATIKO-KOMMOUNISTIKO-KOMMA-TROTSKISTIKO-POSADIKO

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Φλασιά!

Στην πορτογαλία δηλ αν το σκεφτείς που οι δεξιοί είναι οι σοσιαλδημοκράτες τους έχουμε πάρει με τα τσαρούχια.
Τροτσκιστικά ποσοστά...

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Ο μετριασμός τι είναι;
Εν όψει συνεδρίου νΚα;
Αφήστε όλα τα λουλούδια να ανθίσουν ρε και δώστε τα στους επαναστάτες που απέτυχαν.

Ανώνυμος είπε...

συγγνώμη, σύντροφε, όμως νομίζω πως το κόμμα αυτό στις ευρωεκλογές κάλεσε σε υπερψήφιση του ΚΚΕ, αφού έχουν πλέον ίδια ανάλυση για τον ελληνικό καπιταλισμό. ΄Δεν ήταν αυτό το κόμμα η μια από τις 2τροτσκιστικές ομάδες που στήριξε ΚΚΕ;(σ.σ. η άλλη κάνει εισοδισμό στο ΣΥΝ πλέον)

A8lios είπε...

Τί θα γίνει ρε σπαρίλας, θα κάνεις κανα νέο ποστ, ή να υποθέσουμε πως το εξωκοινοβούλιο είναι απόν την περίοδο της δημοσιοοικονομικής κρίσης?

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί δε καλούσαν να υπερψηφιστεί το ΚΚΕ και το γραψε και ο Ριζοσπάστης;

Ανώνυμος είπε...

καλά τι κομάντα είστε σεις; δεν έχει υπάρξει πιο μερακλίδικο blog ever!!