2 Νοε 2009

Η Κόκκινη Όλγα


Νοσταλγική διάθεση έπεσε σήμερα στη Συντακτική Επιτροπή του sparila, βλέποντας να ξεπερνάμε τις 10.000 επισκέψεις. «Πάει ένας χρόνος τώρα και άντε να μας διαβάζουν πέντε νοματαίοι και να καταλαβαίνουνε τι λέμε» ήταν η σκέψη όλων, όμως κανείς δεν την είπε. Άλλωστε, υπάρχει και η γοητεία του μάταιου. Για να μην πούμε και το άλλο, σχετικά με την αφοσίωση των κομμουνιστών στο σκοπό τους ανεξαρτήτως συνθηκών. Όπως για παράδειγμα τα μέλη του κόμματος στο Άουσβιτς, που πλήρωναν κανονικά τη συνδρομή τους σε τσιγάρα, κι ας ήταν τραγικά δυσεύρετα σ’ ένα στρατόπεδο θανάτου.

Αυτές οι διαδρομές του νου, μας πήγαν στα περασμένα και σε μια παλιά πλέον μορφή του εξωκοινοβουλίου: Στην Κόκκινη Όλγα, τη θρυλική συνδικαλίστρια στη Φιλοσοφική Θεσσαλονίκης, μια πληθωρική και αινιγματική προσωπικότητα. Είχε ιδιαίτερη αγάπη για τον Στάλιν, ενώ στις χειρόγραφες αφισέτες που κολλούσε για να καταγγείλει την Πανσπουδαστική, δεν παρέλειπε ποτέ να βάζει σε εισαγωγικά το Κ της ΚΝΕ. Είχε παράλληλα μεγάλη καρδιά, πάντα προσέφερε μαρκαδόρους και ταινίες σε όσους της ζητούσαν, ενώ έκανε τα «στραβά μάτια» αν καμιά φορά έκλεβες εφημερίδες και περιοδικά απ’ το τραπεζάκι της. Όμως κανείς δεν γλίτωνε απ’ τα φραστικά πυρά της, πραγματικό καλάσνικοφ. Συνήθιζε να ξεχωρίζει τους «εχθρούς από τους φίλους του λαού». Και αν μεν ήσουν στους φίλους, η κατσάδα ήταν σφοδρή, όμως καλοπροαίρετη. Αν ήσουν στους εχθρούς…

Ήταν κοντά Χριστούγεννα όταν η Χριστιανική Φοιτητική Δράση (ΧΦΔ) τοποθέτησε στο φουαγιέ της σχολής ένα τραπεζάκι όπου μοίραζε κάτι φυλλάδια κι από ένα ελεεινό ηχοσύστημα έπαιζε σε κασέτα χριστιανικούς ύμνους, α λα παπαροκάδες και πιο γλυκανάλατους. Η Κόκκινη Όλγα δεν άφησε το γάντι κάτω. Έστησε την επομένη τραπεζάκι ακριβώς απέναντι και σε μεγαλύτερη ένταση έβαλε αντάρτικα. Χαμός! Καμία πλευρά δεν έκανε πίσω και ο ηχητικός εμφύλιος έληξε μετά τις γιορτές. 

Σε μια άσχετη φάση, η διάσπαση της παραπάνω χριστιανικής ομάδας, η Χριστιανική Φοιτητική Κίνηση Αγάπης (ΧΦΚΑ) πέρασε απ’ τη σχολή για να κολλήσει αφίσες σχετικά με μια εκδήλωσή της. Για κακή του τύχη, ο αφισοκολλητής διάλεξε ένα μέρος στην τζαμαρία όπου υπήρχε αφίσα της Κόκκινης Όλγας. Χαμός και πάλι! Οι φωνές της Όλγας φτάσανε στο δίπλα κτίριο. Ο κακομοίρης ο χριστιανός ήταν και βορειοηπειρώτης, φαινόταν απ’ την κατατομή του προσώπου, το ομολόγησε κιόλας μέσα στη σύγχυση που βρισκόταν, δεχόμενος την ορμή της Ολγάρας, που μόνο με το μογγολικό ιππικό μπορούσε τότε να παρομοιαστεί. Με το που πιάνει η Όλγα από πού κατάγεται ο τύπος, ουρλιάζει: «Είσαι ουτσεκάς! Ουτσεκάααας! Τσιράκι των Αμερικάνων! Ουστ σκύλε». 

Πέρασαν τα χρόνια, η Όλγα κόντευε στο πτυχίο, όμως σαν να εξαφανίστηκε από τα τεκταινόμενα. «Πού είναι ρε παιδιά η Ολγάρα;», σιωπή από τους συντρόφους της, πρόσωπα κατεβασμένα όταν ρωτούσες. «Αντιδραστικοποιήθηκε» είπε ένας. Τελικά, η Κόκκινη Όλγα διαγράφτηκε.  


30 σχόλια:

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Αν ισχύει η γοητεία του μάταιου πρέπει να είμαστε και γαμώ τις γοητείες (η τόλμη παραμένει ζητούμενο).
Κι αν όχι, τουλάχιστον ήταν πολύ γοητευτική η προσπάθειά σου για παρηγοριά στον άρρωστο. Θα συμφωνήσουν πιστεύω κι οι άλλοι τέσσερις.

Υγ: στο ντέρμπι χφδ, χφκα (χριστιανική φράξια κομμουνιστική απελευθέρωση) με ποιους είμαστε και γιατί;
-Η όλγα τι απέγινε;

spiti tou laou είπε...

Για το ντέρμπι ΧΦΔ ΧΦΚΑ: Έχει πολύ ζουμί το πράγμα. Για να καταλάβεις, στις ορκομωσίες στην αίθουσα τελετών έπαιρναν τα μέλη τους θέσεις απέναντι και διαγκωνίζονταν ποιος θα φωνάξει περισσότερο, όταν ένα μέλος τους έπαιρνε πτυχίο. Για το λόγο αυτό στις ορκομωσίες της Φιλοσοφικής οι θεούσες έπαιρναν το περισσότερο χειροκρότημα.

Είμαστε με τη ΧΦΚΑ, γιατί τάχθηκε με την άποψη να γίνονται συζητήσεις για το σεξ (χωρίς πλάκα), εξ ου και διασπάστηκε.

Η Ολγάρα πρέπει να είναι καλά, δουλεύει κ.λπ. Από πολιτική δεν ξέρω.

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν ωραίος ο χαβαλές και στην αρχή γέλασα αλλά τις τελευταίες πίπες τι τις ήθελες? Δεν ξέρω αν όντως κάποιος είπε για το "αντιδραστικοποιήθηκε" γιατί δεν το έχω ακούσει ποτέ και άρα αμφιβάλλω αλλά το ότι διαγράφηκε είναι ψέμα και αν δεν το ήξερες κακώς που δεν ρώτησες.

Τόσα χρόνια στη ΦΛΣ το κινητό της θα το έχεις, κάνε την κλήση και ρώτα την και γράψε ένα ποστ με το πόσο σου στοίχησε το τηλ. να σου στείλω τα λεφτά.

spiti tou laou είπε...

Κακώς το πήρες προσωπικά. Κάθε χώρος έχει και την Όλγα του. Πάντως, η συζήτηση για τη διαγραφή ή αποχώρηση κάποιου μέλους είναι πολύ μεγάλη. Ο διαβόητος Παγουρόπουλος του ΠΑΣΟΚ σου έλεγε "έθεσες εαυτόν εκτός κόμματος" αλλά αρνιόταν να σου πει "διαγράφεσαι".

Ανώνυμος είπε...

το ζήτημα είναι πως δυστυχώς έχει πέσει πολύ σπέκουλα για διάφορα άτομα του χώρου (διαγράφηκαν, ήταν έτσι ήταν γιουβέτσι, ή η οργάνωση τάδε που διέγραψε τον δείνα χωρίς λόγο κτλ). Η Ολγάρα δεν έχει διαγραφεί, το για την όποια πολιτική της δράση (ή μη) απευθυνθείτε στην ίδια όσοι ενδιαφέρεστε (και γράψτε το να το μάθω κι εγώ γιατί την έχω χάσει).

Άσε που αυτές οι ιστορίες πονάνε και πιθανό να το ξέρεις κι από προσωπική εμπειρία και γι αυτό υπάρχει μια ευαισθησία και άρα μηδενική ανοχή σε ανακρίβειες (ή ψέματα) θελημένες ή αθέλητες όποιο χώρο κι αν αυτό αφορά.

Υ.Γ. Για την οργάνωση της Ολγάρας εκεί στο Βορρά άμα ακούσατε πως διέγραψε κάποιον τουλάχιστον εδώ και μια δεκαετία (όπως καλή ώρα κυκλοφόρησε για την Όλγα) αλλάξτε κανάλι σε Λαμπίρη ή Τατιάνα για πιο αξιόπιστες πληροφορίες.

Υ.Γ.2 Τουλάχιστον αυτή τη φορά διάλεξες να στηρίξεις την πλειοψηφούσα τάση (έστω και των Χριστιανών) ή πάλι μειοψήφισες?

Υ.Γ. Υπάρχει μια άλλη ιστορία με Χριστιανές ενάντια στις εκτρώσεις (χωρίς την Ολγάρα). Μπορεί να επανέλθω

spiti tou laou είπε...

Όλο κακίες είσαι αυτή τη φορά. Έχεις υποσχεθεί κι άλλοτε να επανέλθεις, αλλά ποτέ δεν το κάνεις. Είσαι λοιπόν μάλλον αναξιόπιστος.
Ο sparilas είναι με τη μειοψηφία για λόγους αρχής. Άλλωστε το σύμπαν του εξωκοινοβούλιου κινείται στο 0,3% υπό σκιάν, κι αυτό το λέμε και επιτυχία.
Η Όλγα πάντως ανάγεται σε αρχετυπική φιγούρα του εξωκοινοβουλίου και σαν τέτοια πρέπει να διαγράφεται στο τέλος, ακόμα κι αν στην πραγματικότητα αποστασιοποιείται.

Rizobreaker είπε...

Σε ποιο χώρο ήταν η Όλγα δε μας είπες όμως? Ρήγα Φεραίο? Εξωκοινοβούλιο? Τι?

Είδες τελικά? Διαγράφηκε κι αυτή σα να ήταν στο "δογματικό" ΚΚΕ που διαγράφει όσους διαφωνήσουν στο παραμικρό!! :p

Απολίθωμα, απάντησα, και μάλιστα με νέο ποστ, μη μας λες και ψώνια!!

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Άσε, ρε ψώνιο!
Και περιμένεις καινούρια σχόλια;
(Σιγά μη σου βάλω και φατσούλα να καταλάβεις ότι αστειέυομαι).

Υγ: η όλγα ανήκει σε όλους και είναι ο καθένας μας.

A8lios είπε...

Τελείως άσχετο με την Όλγα: Το ΣΕΚ έχει αρχίσει μια νέα μεγάλη καμπάνια μαρξιστικής (μετα)μόρφωσης, το "αλφαβητάρι του μαρξισμού", όπου κάθε βδομάδα έχουν μια λέξη που ξεκινάει από ένα γράμμα και την αναλύουν ...μαρξιστικά.

Απλά σκέφτηκα πως μπορεί να το βρεις ενδιαφέρον για μελλοντικό ποστ.

Αυτή τη στιγμή είναι στο Β.

Ποια θα είναι άραγε η λέξη από "Γ" της επόμενης εβδομάδας;;;
Μια εργατική αλληλεγγύη κερασμένη από εμένα σε όποιον το πετύχει...

spiti tou laou είπε...

Προτάσεις:
Γάντζουλας - έργα ΔΕΗ
Γάριασμα και πώς να το αποφύγετε
Γράσο στα χέρια του εργάτη και πώς να το βγάλετε
Γουαδελούπη και τροτσκιστικό κίνημα
Γούλη μπούλη
Γκράφιτι και Νέα Τάξη Πραγμάτων

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Γκορπατσόφ
Γκέρεκ
Γκομούλκα
Γέλτσιν
Γκρίσιν
Γιάκοβλεφ

κι οι λαϊκές επαναστάσεις που Γκρέμισαν το σταλινισμό

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Επίσης κάτι άσχετο, αλλά δεν ξέρω πού αλλού να το σχολιάσω.
Στο πριν της κυριακής υπάρχει πρωτοδέλιδο χτύπημα για την χωρίς αρχές καρεκλομαχία (σε αντίθεση με αυτήν που υπακούει σε αρχές). Προφανώς εμπνευσμένο από την χωρίς αρχές φραξιονιστική πάλη του 29-31. Όπου το πρόβλημα δεν είναι δηλ ο φραξιονισμός. Φραξιονίστε ρε, αλλά πού είναι οι αρχές σας; Κάντε το με αρχές τουλάχιστον...

KOMMANTO είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
spiti tou laou είπε...

Αγαπητέ Κομμάντο πραγματικά σόρι, αλλά το κατά τα άλλα ενδιαφέρον σχόλιό σου δεν έπρεπε να έχει αναφορά στην οργάνωση.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Η κε του μπλοκ βρίσκεται σε σύγχυση κι αμηχανία.
Διαφωνεί με τις μεθόδους και πρακτικές του σπαρίλα, αλλά συντάσσεται με το βασικό σκεπτικό του.
Σαν την άνοιξη της πράγμας ένα πράγα...

JohnyQ είπε...

ο τίτλος μου θύμισε

Η κόκκινη Ρόζα χάθηκε κι αυτή
Κανείς δεν ξέρει
Πού το κορμί της παραχώσαν
Έλεγε την αλήθεια στους φτωχούς
Γι’αυτό κι οι πλούσιοι την σκοτώσαν


και έτσι όπως το περιγράφεις μοιάζει μια πολύ συμπαθητική φιγούρα του εξωκοινοβουλίου...

Ανώνυμος είπε...

εντάξει, λίγο υπερβολικό το σκέπτικό σου-αφού οι παροικούντες γνωρίζουν που ήταν η Όλγα και δε νομίζω να θέλει να κρύψει η ίδια ή κάποιος άλλος το χώρο που ανήκε- αλλά εσύ είσαι ο μπλογκοκράτορας. Περί ορέξεως...

Παρ'όλα αυτά. Γιατί στην εκπληκτική φωτό δεν υπάρχει το ΠΡΙΝ???



κομμάντο γιαννιώτικης εντροπίας

spiti tou laou είπε...

@Τζόνι
Μάλλον με τέτοιους συνειρμούς της κόλλησε και το προσωνύμιο. Ωραία πράγματι φυσιογνωμία, αρκεί να μην έπιανες στο στόμα σου πολιτική κουβέντα!
@Κομάντο
Η φωτό είναι απ' το -δεν υπάρχει- περίπτερο της Κάνιγγος, όπου βρίσκεις τα πάντα, μέχρι και Κομμουνιστική Ενότητα που είναι "περιοδική έκδοση του ΕΚΚ(Τ), Ελληνικού Τμήματος της Ποσαδικής 4ης Διεθνούς".
Το Πριν ο περιπτεράς δεν το κρεμάει, ίσως να του φαίνεται πολύ μεγάλη εφημερίδα για το περίπτερό του, ίσως δεν είναι με την επαναθεμελίωση, ίσως το μαζεύει το πρακτορείο Δευτέρα πρωί.
Σ' ευχαριστώ για την κατανόηση.

Ανώνυμος είπε...

Τη θυμάμαι την Όλγα. Διασταυρώνω πως αυτό που κυκλοφορεί είναι ότι διαγράφτηκε, και δεν οφείλεται απαραίτητα σε κανενός την κακεντρέχεια. Τη βλέπω στο δρόμο κάποιες φορές γύρω από τα δικαστήρια.
Ακόμα πιο ιστορικός είναι σ/φος της όλγας από το ΠαΜακ. Ο οποίος κάποια ξημερώματα, έχοντας χάσει την ηρωική του μάχη αφισοκόλλησης από την ΚΝΕ - η οποία ήταν εκεί από τις 5.30 ενώ αυτός είχε έρθει στις 6 και κάτι - διαμαρτυρήθηκε εντόνως για την ανυπαρξία της αφίσσας του με ωριαία ορθοστασία στο τραπεζάκι της ΠΚΣ!

Χ.Μ. είπε...

Το ότι κυκλοφορεί σημαίνει πως δεν είναι κακεντρέχεια (όχι του σπαρίλα), αντιθέτως στο χώρο συνήθως αυτές κυκλοφορούν. Θα ήταν τραγικό αν δεν ήταν μέγιστη αθλιότητα άνθρωποι που έλεγαν πίσω από την πλάτη της τα χίλια όσα (κουτσομπολιά του κώλου) γιατί δεν μπορούσαν να αντιπαρατεθούν πολιτικά μπροστά της να χύνουν δάκρυα για την "διαγραφή" της κόκκινης Όλγας που πάντα εκτιμούσαν. Σκοπός και στις 2 περιπτώσεις ήταν να αποδείξουν τι κακοί είναι εκεί στο μ-λ στην πρώτη μέσω της κακιάς Όλγας και έπειτα οι κακοί που διέγραψαν την καλή πλέον Όλγα.

Αφού την πετυχαίνεις ρώτα την. Επίσης οι έχοντες απορίες για την Όλγα τώρα μπορούν να την βρουν ΝΑΙ και στο facebook. Ρωτήστε την είναι τζάμπα.

Υ.Γ. Δεν είμαι ενάντια στις διαγραφές. Αλλά είμαι ενάντια στην προβοκάτσια.

Χ.Μ. είπε...

Το ότι κυκλοφορεί δε σημαίνει πως δεν είναι κακεντρέχεια (όχι του σπαρίλα), αντιθέτως στο χώρο συνήθως αυτές κυκλοφορούν. Θα ήταν τραγικό αν δεν ήταν μέγιστη αθλιότητα άνθρωποι που έλεγαν πίσω από την πλάτη της τα χίλια όσα (κουτσομπολιά του κώλου) γιατί δεν μπορούσαν να αντιπαρατεθούν πολιτικά μπροστά της να χύνουν δάκρυα για την "διαγραφή" της κόκκινης Όλγας που πάντα εκτιμούσαν. Σκοπός και στις 2 περιπτώσεις ήταν να αποδείξουν τι κακοί είναι εκεί στο μ-λ στην πρώτη μέσω της κακιάς Όλγας και έπειτα οι κακοί που διέγραψαν την καλή πλέον Όλγα.

Αφού την πετυχαίνεις ρώτα την. Επίσης οι έχοντες απορίες για την Όλγα τώρα μπορούν να την βρουν ΝΑΙ και στο facebook. Ρωτήστε την είναι τζάμπα.

Υ.Γ. Δεν είμαι ενάντια στις διαγραφές. Αλλά είμαι ενάντια στην προβοκάτσια.

parekklisi είπε...

Η αλήθεια είναι ότι η "διαγραφολογία" ανθεί ως πολιτική (;) αντιπαράθεση προς το χώρο αυτό. Το 'χω ζήσει με περισσότερες της μιας περιπτώσεις όπως η Ολγάρα. Όσο είναι στην οργάνωση ακούει στον εξάψαλμο και μόλις φύγει "οι άτιμοι σταλινικοί διέγραψαν τον τίμιο αγωνιστή τάδε". Αθλιότητες... Αλλά σάμπως είναι και οι μόνες που ανθούν στην εξ.αριστερά;

spiti tou laou είπε...

Για σταθείτε ρε παιδιά. Και τα δύο είναι θεμιτή κριτική. Δηλαδή όταν διαγράψανε τον Πέτσα, δεν θα έπρεπε να προβληματιστούμε για το τι συμβαίνει στην ΚΝΕ; Χώρια που εκείνος ήταν λιγότερο συμπαθής από την Όλγα.
ΧΜ είσαι ασυγκράτητος πλέον στις κακίες σου και δεν σου φτάνει ένα μόνο σχόλιο, το θες διπλό.
Παρεκκλήσι, το κακό στο Όλον εξωκοινοβούλιο - που κληρονομήσαμε από τους εντός κοινοβουλίου - είναι αυτός ο ανθρωποφαγικός πολιτισμός. Στο σπαρίλα πάντως τους αγαπάμε όλους.
Regimiento, πραγματικά καλή η ιστορία, μακάρι να μας έλεγες περισσότερα.

X.M. είπε...

είπες όταν διέγραψαν τον Πέτσα - απ' όσο ξέρω είναι αλήθεια ότι διαγράφηκε. Εδώ μιλάμε για διάδοση ψευδών περί διαγραφών και είναι κακόβουλο και γίνεται κατά κόρον.

Δηλαδή άμα λέω ο σπαρίλας είναι ελέφαντας πρέπει να σε εξομοιώσουν από τώρα και στο εξής με τον ντάμπο το ελεφαντάκι που ήταν όντως ελέφαντας επειδή είπα εγώ πως είσαι?

Κι εγώ λέω να βγούνε κάτι καλόπαιδα που τα διαδίδουν να τα πουν επίσημα, και πρώτα απ' όλα στην Όλγα να δούμε τι έχει να πει κι αυτή. Η οργάνωσή στην οποία ανήκε το έχει δηλώσει ρητά δεν έχει διαγραφεί κανείς, κανείς που έχει αποχωρήσει δεν εχει δηλώσει το αντίθετο δηλαδή πως έχει διαγραφεί αλλά οι κωλοπαιδισμοί με φημολογίες του κώλου δίνουν και παίρνουν εδώ και χρόνια.

Και μου λες το να διαδίδονται ψέματα είναι θεμιτή κριτική. Να πω πως γράφεις μαλακίες στο blog σου πατάει σε μια υπαρκτή πραγματικότητα ότι έχεις blog στο οποίο και γράφεις και τίθεται στην κρίση του καθενώς για το περιεχόμενο των γραπτών σου. Το να υποστηρίζεται πως δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό στο να συζητάμε για τη διαγραφή της Όλγας, του Γιώργου, του Κωστή και δεν ξέρω εγώ ποιου που δεν έχουν διαγραφεί, δηλαδή υποστήριξη μιας προβοκατόρικης ενέργειας (που κατά την άποψή μου προσβάλλει και το εμπλεκόμενο πρόσωπο που του αποδίδεται διαγραφή) δεν μπορεί παρά να είναι προβοκατόρικη (προθέσεις δε με ενδιφέρουν ας τα βρουν με το Θεό στη Β' Παρουσία για το αγαθό των προθέσεών τους).

Ανώνυμος είπε...

@ sparilas

Τί περισσότερα μωρέ? Ο τυπάκος καθόταν για ΜΙΑ ώρα, ΟΡΘΙΟΣ μπροστά στο τραπεζάκι της Πανσπουδαστικής διαμαρτυρόμενος εντόνως για το ότι του αφήσαμε λίγο τοίχο.
Μιλάμε οι σ/φισσες- που στην αρχή δεν περίμεναν ότι θα υλοποιήσει το διάβημά του - τον λυπήθηκαν, του έφεραν νερό κλπ. Του έλεγαν "κάτσε ρε συ, εμείς ούτως η άλλως θα πούμε ότι ήσουν όρθιος" (μη χάσουν κι αυτές), κι εκείνος απαντούσε "οι κομμουνιστές ξέρουν να υπομένουν"!
Αν θυμάμαι καλά, μόνο κανά δεκάλεπτο πριν το τέλος ρώτησε την ώρα.
Η φάση είναι τόσο αληθινή και τόσο γελοία συνάμα που δεν μπορείς παρά με συμπάθεια να το δεις το παλικάρι -που δεν ξέρω τί απέγινε τελικά.

parekklisi είπε...

regimientocinqo παμάκ ήσαν;

Toni Rigatoni είπε...

Λατρεμμένες καταστάσεις ιδιαίτερα αγαπητές στις καθαρίστριες και στους θυρωρούς των σχολών που ήταν και οι μοναδικοί παρατηρητές. Μέσα στη μουντίλα του αγριοχάραγου οι γνωστοί σε όλους μας "αγωνιστές κινούνταν" απειλητικά προς το τραπεζάκι των ρεφορμιστών. Το βλέμμα απόγνωσης του αγουροξυπνημένου κνίτη φανέρωνε την επίγνωση της κλιμακούμενης επίθεσης: "Να σε ρωτήσω κάτι συνάδελφε" ήταν η αναγκαία εισαγωγή σε στεντόρειο τόνο πριν την απαρίθμηση των καυτών θεμάτων της επικαιρότητας ["τι ψήφισε η ΠΚΣ στο ΔΣ της ΣΤΕΤΡΟΔ στον Πειραιά;", "γιατί η επιρροή της ΠΚΣ Τάνια στο δεύτερο έτος δέχτηκε να μπουν απουσίες;"], τα οποία σύντομα έδιναν τη θέση τους σε ζητηματα στρατηγικής και τακτικής του κομμουνιστικού κινήματος. Αναγκαίο αξεσουάρ ο αχνιστός καφές στο ένα χέρι και ο μαρκαδόρος [έτοιμος για την πρώτη καταγγελία της ημέρας] στην τσέπη του μπουφαν. Θα επανέλθω με πιο χειροπιαστά στοιχεία.

Ανώνυμος είπε...

Πρόσφατα είδα αυτή τη σημαντική ¨αποκάλυψη" του σπαρίλα... κι έχω να πω όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια...
Βρε δε λέτε που μάθατε και κάτι απο την Όλγαρα π.χ τη λέξη ιμπεριαλισμό που μόλις την ακούγατε απαπαπα εμεις δεν γ΄ραφουμε τέτοια πράγματα αυτά τα λέει το ΚΚΕ

Η φιλοσοφική δεν σκύβει το κεφάλι μαζί με την ολγάρα αντίσταση και πάλη

Ανώνυμος είπε...

ρε sparilas, αν σε πετυχαινε η ολγα θα σου λεγα εγω τι θα σου ΄σουρνε για τις συκοφαντειες που διαδιδεις για υποτιθεμενες διαγραφες...

Ο.Π.Φ.Α είπε...

σπίτι του λαού εσύ πότε είσαι για ΚΚΕ? αλλά αυτό δεν είναι είδηση. όταν φεύγουν μ-λ είναι είδηση.