6 Φεβ 2009

Πού συναντώνται οι μαρξιστές


Πατώντας γερά στη μετά Σπόρτινγκ εποχή, ο sparilas πλέον παρουσιάζει αφώτιστες πλευρές όλων των τάσεων: Η συντακτική ομάδα κατέβαλλε ήδη το αντίτιμο για συνδρομή στην εφημερίδα του ΣΕΚ Εργατική Αλληλεγγύη και αποδελτιώνει ενδιαφέροντα σημεία.

Νέες διαστάσεις στη γεωγραφία της επαναστατικής αγκιτάτσιας και προπαγάνδας δίνουν οι σύντροφοι του ΣΕΚ. Κοινός τόπος κατάντησαν τα αναθέματα του εξωκοινοβουλίου του τύπου «να μην κλειστούμε στους τέσσερις τοίχους των γραφείων» ή «να βγούμε από τη γυάλα των σχολών». Οι αναγνώστες της Εργατικής Αλληλεγγύης πληροφορούνται ότι «μαρξιστικά φόρουμ» με σοβαρή θεμοτολογία, όπως «Κόμμα, τάξη, κίνημα», «Τα όρια της αναρχίας», «Η νέα κρίση του καπιταλισμού», λαμβάνουν χώρα κάθε εβδομάδα στα εξής σημεία συνάντησης νέων αγωνιστών:

Πατάρι American House (Πασαλιμάνι). Καφέ Βραζιλιάνα (Πετράλωνα). Έβερεστ (Αγία Παρασκευή). Οι παραπάνω επιλογές εικάζεται ότι καθορίστηκαν με βάση τις διεθνιστικές αναφορές του συγκεκριμένου ρεύματος. Αδιευκρίνιστη παραμένει η προτίμηση για τα: Καφέ Νοστιμούλης (Βριλήσσια), Goody’s (Κερατσίνι), πατάρι Γρηγόρης (Πειραιάς) και το καλύτερο: Ουζερί «Έχουμε και λέμε» (Ηράκλειο Κρήτης). 

7 σχόλια:

antistasi.gr είπε...

Βλέπω ενημερωμένος...!!!

Toni Rigatoni είπε...

Μπορείς την επόμενη φορά να μας ενημερώσεις για τις ώρες και μέρες που μαζεύονται οι συμπαθείς εφημεριδοπώλες και λοιποί σαλαμέμποροι στα Goody's του Κερατσινίου?
Είναι ένας καλός λόγος να ιδεολογικοποιήσει κανείς την κατανάλωση ενός Golden με πατάτες και Εργατική Αλληλεγγύη.

Ευχαριστώ προκταβολικά,
TR

Ανώνυμος είπε...

Είναι έγκυρες οι "πληροφορίες" μας και δέν χωρούν αμφισβήτηση.!!
Εμπλοκή σημειώθηκε προς το τέλος των εργασιών του 18ου συνεδρίου του ΚΚΕ,όταν ομάδα συνέδρων,απο οργανώσεις της νεολαίας του κόμματος καθώς και συνέδρους των οργανώσεων στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στο Πέραμα και τους οικοδόμους,παίρνοντας το λόγο επι της διαδικασίας πρότειναν να εκδοθεί απο το σώμα του συνεδρίου, ψήφισμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους 44 (μέχρι στιγμής) νεκρούς εργάτες που έιχαν τραγικό τέλος σε ένα απο τα ορυχεία της αχανούς σοσιαλιστικής Κίνας. Στην πρόταση ψηφίσματος των συνέδρων για τα θύματα στο ορυχείο της πόλης Γκούτζαο,αναφέρονταν στοιχεία για τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας,τις απαρχαιομένες υποδομές, την έλλειψη μέτρων ασφαλείας και εκπαίδευσης με αποτέλεσμα τα αλλεπάληλα εργατικά ατυχήματα που συμβαίνουν στα ορυχεία της χώρας καθώς και τις αντισοσιαλιστικές μεθόδους αμοιβής και απασχόλησης σε πολλές επιχειρήσεις που ελέγχει το Αδελφό Κόμμα. Οι "πληροφορίες" μας αναφέρουν ότι επικράτησε σχετικός πανικός απο την πλευρά του προεδρείου και χρειάστηκε η παρέμβαση της γραμματέως του κόμματος για να παρακαμφθεί τελικά η πρόταση(με την αποδοχή απο την πλευρά των συνέδρων να εκδοθεί ανακοίνωση απο το ΠΑΜΕ) και να συνεχιστεί η διαδικασία.Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι ενώ εκείνη τη στιγμή βρισκόταν μέλος της αντιπροσωπείας του ΚΚΚίνας στην αίθουσα,αναγκάστηκε να αποχωρήσει επιδεικτικά,(ακολουθούμενο απο τον υπεύθυνο διεθνών σχέσεων του κόμματος)ανεβάζοντας την ένταση και την αμηχανία του προεδρείου.Το επεισόδιο είχε ήδη λήξει όταν εμφανίστηκε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΚΚΚίνας και ο γραμματέας της πρεσβείας της χώρας στην Ελλάδα,για να παρακολουθήσει το κλείσιμο του δεύτερου θέματος που αφορά στις «εκτιμήσεις και τα συμπεράσματα απ' τη σοσιαλιστική οικοδόμηση τον 20ό αιώνα - και την αντίληψη του ΚΚΕ για το σοσιαλισμό».

Ανώνυμος είπε...

Σταμάτα να ψάχνεις!
Όλα πήγαν καλά στο συνέδριο!

Ανώνυμος είπε...

Για τσέκαρε μια βελτιωμένη και ιστορικά ορθότερη βερζιόν του έχτισαν-γκρέμισαν ;)

http://parekklisi.wordpress.com/

Ανώνυμος είπε...

Τρεχάτε αδέλφια μου την πέφτει ο φασισμός!!!!

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Τι θα γίνει;
Μόνο για την καλλιόπη βέτα και τον ανταγωνιστή του μάρκαρη έχεις χρόνο;

Θυμάσαι πού ακριβώς στην αθήνα βρίσκει κανείς πρακτικά από τα συνέδρια του κκσε;
Ονόματα και διευθύνσεις θέλω.