9 Σεπ 2008

Με τρέλα στη σέλα


Γροθιά στο στομάχι του καπιταλισμού έδωσαν τον Ιούνιο οι συμμετέχοντες στην πρώτη πανελλήνια γυμνή ποδηλατοπορεία που έγινε στη Θεσσαλονίκη. Η ξακουστή για τις προοδευτικές της θέσεις πόλη έκανε δεκτούς με χαρά τους έξαλλους ποδηλάτες, οι οποίοι όμως επιφύλαξαν πολλές εκπλήξεις τόσο στο συγκεντρωμένο πλήθος όσο και στις δυνάμεις καταστολής που ήταν σ’ επιφυλακή για το γεγονός. 

Τα παράδοξα ξεκίνησαν όταν διαπιστώθηκε ότι στην πορεία δεν υπήρχαν γυμνοί, εκτός από έναν. Οι υπόλοιποι εμφανίστηκαν με βερμούδες, μπικίνι και στρινγκ. Σύμφωνα με επίσημα χείλη, η τακτική αυτή επιλέχθηκε από τους διοργανωτές σαν μέσο περιφρούρησης για να αποφευχθούν συλλήψεις. Πάντως, ο μοναδικός τσίτσιδος ποδηλάτης διαδηλωτής, ο Χαϊρού, που λέγεται ότι είναι και κάτοχος βρετανικού διαβατηρίου, συνελήφθη πάνω στο τετράτροχο ποδήλατό του, αφού μάλιστα φόρεσε το σορτσάκι του, όπως καταγγέλλουν οι σύντροφοί του. 

Η τακτική των γυμνών διαδηλωτών να φορούν τα ρούχα τους δυσαρέστησε πολλούς από τους συγκεντρωμένους επί της Λεωφόρου Νίκης θεατές. «Αντί για μεμέ, βλέπουμε δασύτριχους νεαρούς!», ακούστηκε να παραπονείται ένας ηλικιωμένος θαμώνας παραλιακού καφενείου, ενώ λαβή για πολλά αρνητικά σχόλια έδωσαν οι εμφανείς μπυροκοιλιές.

Εσωτερικές έριδες δυστυχώς έριξαν τη βαριά σκιά τους στην επιτυχία της εκδήλωσης, καθιστώντας αμφίβολο το μέλλον του θεσμού. Σημείο τριβής στάθηκε το κεντρικό σύνθημα της πορείας, «και Α και ΟΥ, ποδήλατα παντού». Η αριστερή τάση έκανε λόγο για «σύνθημα ξεπατικοσούρα από τη ΔΑΠ», ενώ κατήγγειλε ότι το δικό της σύνθημα «Γιώτα Χι, έχουν οι παχιοί», περιθωριοποιήθηκε σκόπιμα από τη δεξιόστροφη ηγετική ομάδα. Ανένταχτοι αριστεροί πρότειναν για σύνθημα της επόμενης πορείας το αντικυβερνητικό «πατάνε ποδηλάτες και τους κάνουνε τις πλάτες», το οποίο ύστερα από συνδιαμόρφωση διά της αντίστροφης ιεράρχησης, διαμορφώθηκε σε «αφήστε το πιλάτες, και γίντε ποδηλάτες».

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

mpravo! eksairetiko! kai mia erotisi: eisai sigouros oti ola ta podilata eihan seles?

Ανώνυμος είπε...

gia des kai auto:
http://infonotia.gr/panas-omilia/