3 Σεπ 2008

Ξορκίζοντας το δαίμονα του τυπογραφείου


Λαβράκια συνήθως βγάζει η ΟΑΚΚΕ. Κάθε ντοκουμέντο του κόμματος που βγαίνει στη δημοσιότητα χαίρει θερμότατης υποδοχής απ’ το πιο ετερόκλητο κοινό, εξαιτίας των παράδοξων ως πολύ παράδοξων θέσεων της οργάνωσης. Η αναπαραγωγή μιας αλλόκοτης θέσης της ΟΑΚΚΕ είναι βέβαια σαν τον ορισμό της μη είδησης: Σκύλος δάγκωσε άνθρωπο. Στο sparila δεν θα παρασυρθούμε ποτέ από τέτοιου είδους σειρήνες ελλείψει θεμάτων. Άλλωστε, το εξωκοινοβούλιο είναι πολύ γενναιόδωρο.

Διαβάζοντας πάντως ένα όμορφο απόγευμα την εφημερίδα της ΟΑΚΚΕ, τη Νέα Ανατολή, στο φύλλο 435, Ιούλιος 2008, το μάτι έπεσε σε μια τυπογραφική παραδοξότητα, για ένα σοβαρό θέμα. Όπως φαίνεται και στη φωτό από το εν λόγω φύλλο, μια χειρόγραφη γραμματοσειρά τρύπωσε ανάμεσα στα τυπωμένα στοιχεία σαν λεζάντα της φωτογραφίας. Με λίγη προσοχή παραπάνω, πρόσεχες πως πάνω απ’ τη φωτό υπήρχε σβησμένη με μπλάνκο η τυπωμένη λεζάντα. Περί τίνος επρόκειτο; Στη φωτό διακρίνεται μια θανούσα που στο τυπογραφείο όπως φαίνεται από τη σβησμένη λεζάντα (διαβάζοντας πίσω από φως) τη βάφτισαν Αναστασία, ενώ το όνομά της ήταν Ασπασία... Για τη διόρθωση του μάλλον σοβαρού λάθους, επιστρατεύτηκαν όπως φανταζόμαστε σύντροφοι με ενισχυμένο το πνεύμα αυτοθυσίας και αυταπάρνησης: Για κάθε φύλλο της Νέας Ανατολής (το δικό μας ήταν ένα τυχαίο απ’ τα πολλά που αγοράστηκε στο θρυλικό περίπτερο της Κάνιγγος) κάποιος-α περνούσε με μπλάνκο τη λάθος λεζάντα και έγραφε χειρόγραφα με μαύρο στιλό τη σωστή... Δεν γνωρίζουμε το ακριβές τιράζ της Νέας Ανατολής, αλλά καλύτερα να μη μάθουμε ποτέ.

Μπορεί να κατηγορηθούμε για σεξισμό, αλλά από τα γράμματα φαίνεται να ήταν κοπέλα. Μπράβο της!

Εξελίξεις πάντως αναμένονται άμεσα στη σύνθεση της Συντακτικής Επιτροπής της Νέας Ανατολής. Πηγές προσκείμενες στη διεύθυνση της εφημερίδας κάνουν λόγο για απλή περικοπή 5 μισθών στον photo editor της Νέας Ανατολής που είχε και την ευθύνη της λεζάντας.

Άνθρωποι όμως που παρακολουθούν στενά το ρεπορτάζ ΟΑΚΚΕ ανέφεραν ότι το περιστατικό θα χρησιμοποιηθεί εσωκομματικά σαν αφορμή για ευρύτερες ανακατατάξεις στη σύνθεση της συντακτικής ομάδας και φυσικά στην πολιτική γραμμή της εφημερίδας και του κόμματος, που ιδιαίτερα στα μονά φύλλα (Γενάρης, Μάρτης, Μάης κ.ο.κ.) εμφάνιζε αμφιταλάντευση σε ιδιαίτερα βαρύνουσες θέσεις της οργάνωσης, περί ρωσοδουλίας π.χ. του Γ. Παπανδρέου.


ΥΓ
Κακές γλώσσες έκαναν κατά τη διάρκεια της έρευνας λόγο για ομοιότητα της υπόθεσης με ανάλογο περιστατικό σε εβδομαδιαίο έντυπο του εξωκοινοβουλίου. Όποιος μπορεί να συνεισφέρει σχετικές πληροφορίες στο news room του sparila παρακαλείται να σπεύσει, ώστε να γίνουν ασφαλείς οι σχετικές γενικεύσεις.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

afta na ta peis allou
kai min ta poulas se mena
dikaiologies ma kai psefties
poli megalo thema!

Kinisi Filon OAKKE

spiti tou laou είπε...

Αγαπητοί φίλοι ο sparilas είναι φιλόξενος και για σας.
Και αφού ξεκίνησε μάχη παραθεμάτων από το έργο της Αποστολίας Ζώη έχω να προσθέσω πως
Δε σε πιστεύω και πάει τέλειωσε
το ψέμα σου με διέλυσε
δε θέλω άλλα να μου πεις.

A8lios είπε...

Υποταγή θέλεις εσύ και'γω επανάσταση απ'τους δυο μας να το δούμε ποιος θα χάσει,υποταγή θέλεις εσύ και'γω επανάσταση έχεις πιέσει την καρδιά μου και θα σπάσει...

Αλλού αυτά Ρωσόδουλε πράκτορα!

Ο ουρανός της ΟΑΚΚΕ αστραπές δε φοβάται!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί ρωσόδουλοι,
σάς διέφυγε η τελευταία ανακοίνωση της οακκε για το Βοτανικό;