28 Δεκ 2008

Ετήσιος απολογισμός


Την τελευταία για το 2008 πανηγυρική συνεδρίασή της πραγματοποίησε η Συντακτική Επιτροπή του sparila και αφού ψήφισε ομόφωνα, παραδίδει στη δημοσιότητα τον κάτοθι απολογισμό:

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέες, νέοι,

Τέσσερις μήνες συμπληρώθηκαν απ’ την ιστορική 21η Αυγούστου, τη μέρα που έγινε ορόσημο στο διαδίκτυο και φάρος για τους αγώνες του λαού μας, όταν δηλαδή ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα ο sparilas (ακούγονται ζωηρά χειροκροτήματα, ορισμένοι απ’ το ακροατήριο φωνάζουν Ζήτω η 21η Αυγούστου!). Αν και ακόμα διανύουμε τη βρεφική ηλικία, περάσαμε με ενθουσιασμό όλες τις παιδικές ασθένειες που αποδίδονται στους αριστεριστές. Σπάσαμε την κρατική τρομοκρατία, αμφισβητήσαμε τις κόκκινες ζώνες, αρνηθήκαμε αυτό που μας δίναν, πήραμε αυτό που μας ανήκε, επαναθεμελιώσαμε την προοπτική, γκρεμίσαμε το τείχος της σιωπής, δώσαμε στην ελπίδα χρώμα, δώσαμε στην απόγνωση φωνή. 

Δυστυχώς, το πλάνο δεν έγινε αεροπλάνο. Αργήσαμε ένα γιορτάσουμε τους 2.000 επισκέπτες μας. Αυτό όμως μας ατσαλώνει τη θέληση να ενωθούμε σαν μια γρανιτένια γροθιά που θα συντρίψει τα προγνωστικά, ακολουθώντας βέβαια τους ορειχάλκινους νόμους της ιστορίας.

Ποιοι μας διαβάζουν:

Από τα στοιχεία του τελευταίου διμήνου (από το google analytics) μπορούμε να ευχαριστήσουμε τους φίλους από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, το Ηράκλειο, την Καβάλα, την Πάτρα αλλά και τη Λευκωσία. Το διεθνές δίκτυο του sparila δείχνει να εξαπλώνεται θεαματικά με hits από το Λάιντεν (Ολλανδία), το Δουβλίνο (Ιρλανδία), την Οξφόρδη (Ηνωμένο Βασίλειο), το Βουκουρέστι (Ρουμανία), το Βερολίνο και την Έσση (Γερμανία) αλλά και τη Βιρτζίνια των ΗΠΑ. 

Πώς μας βρήκαν:

Από την ίδια βάση δεδομένων αντλήσαμε τους όρους αναζήτησης που πληκτρολογήθηκαν στο google, ώστε ο sparilas να βγει στα αποτελέσματα.

Πιστεύουμε ότι ικανοποιήσαμε κάπως τους επισκέπτες που ζήτησαν ανάμεσα σε άλλα: «sparilas», «queericulum vitae», «anasyntaxi», «α/συνέχεια», «ανάρχες», «ανακοίνωση ΚΟΕ σπουδάζουσας», «αποχώρηση από το ΝΑΡ», «γκορμπατσόφ», «γυμνοί διαδηλωτές», «επιτροπή υπεράσπισης της μνήμης και του έργου του Στάλιν», «κομμουνιστική οργάνωση ανασύνταξη», «φωτό σκύλου κανέλλου».

Μάλλον έμειναν με απορίες οι φίλοι που ήρθαν στο sparila ψάχνοντας: «gay ιστορίες», «γκέι δασύτριχοι», «δασύτριχοι γκέι», «γκόμενες Αλεξανδρούπολης», «η δικαίωση της ΟΑΚΚΕ», «κόντρα ΣΑΚΕ ΚΚΕ», «σπορ του βορρά» και το αμίμητο «πολλές φωτογραφίες της Αποστολίας Ζώη».

5 σχόλια:

Unknown είπε...

Από την εξωτική Adina των νήσων Ουαλλίς και Φουτουνά χαιρετίζω το σπάσιμο του φράγματος των 2000 αναγνώσεων που πέτυχε το spiti tou laou με τη μαζική καμπάνια που εξαπέλυσε

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Επιπλέον, δώσαμε μία ακόμη πρώτη αγωνιστική απάντηση (την 38η καταγραφείσα κατά το παρελθόν έτος) η οποία σύμφωνα με αυτόπτεις μάρτυρες ήταν η φράση "κουκιά σπέρνω".
Από βιβλία ξεχωρίσαμε τη μαγευτική πένα του τζόνι ριντ στο "μαϊούνης: δυο μήνες που συγκλόνισαν τον κόσμο" καθώς και την προδημοσίευση από το έργο: 2006-09, η τρίχρονη εποποιία των εαακ.
Θα γκρεμίζαμε και το τείχος του βερολίνου, αλλά φοβήθηκαν και μας πρόλαβαν.

Επίσης, ως επισκέπτης υπ' αριθμόν 1917, αναρωτιέμαι αν έχει προβλεφτεί από τη συντονιστική επιτροπή κάποια σχετική βράβευση (πχ βραβείο γράψα, αν και θα συμβιβαζόμουν και με κάτι πιο ταπεινό) ή θεωρείται άκαιρο και μαξιμαλιστικό.

ζήτω η 21η αυγούστου και τα 21αυγουστιανά απολιθώματα!

Toni Rigatoni είπε...

'Περίσκεψη και προβληματισμός επικρατεί στα επιτελεία του σπαρίλα ύστερα από την ανάγνωση του ετήσιου απολογισμού. Καλά πληροφορημένοι κύκλοι επισημαίνουν ότι η απουσία κριτηρίων στην έναρξη λειτουργίας του σπαρίλα οδήγησε σε υπερφίαλους στόχους-που άλλωστε ποτέ δεν διατυπώθηκαν δημόσια. "Είναι επιτέλους καιρός να καταλάβουν ορισμένοι ότι χρειάζεται και κομίτμεντ στην υπόθεση" υπήρξε το λιτό σχόλιο στελέχους της εσωτερικής αντιπολίτευσης, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η επιστροφή του 'Σπίτι του Λαού' στην πρωτεύουσα. Η κρυπτική του δήλωση "βάλαμε ψηλά τον πήχυ και φάνηκε το βρακί μας" κατά την κοπή πίτας στη Θεσσαλονίκη άφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο σαρωτικών οργανωτικών μέτρων'

για την αντιγραφή [εκ του περιοδικού "Φράξιον" Ιανουάριος 2009, σ. 9],
Toni Rigatoni

Ανώνυμος είπε...

Αυτό δεν είναι σπαρίλα. Αυτό είναι μπίχλα...

spiti tou laou είπε...

@ syllogiko egw:
Ευχαριστούμε. Η προσπάθεια ήταν συλλογική, το μπράβο αξίζει σε όλα τα παιδιά.

@ Απολίθωμα:
Ζήτω!
Για το βραβείο (μια προτομή του Άβερελ από όνυχα και ελεφαντόδοτο) θα χρειαστεί να προσκομίσεις πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, μια αίτηση συμπληρωμένη με ΚΕΦΑΛΑΙΑ και το επίθετο μπροστά καθώς και 1 ευρώ για ένσημο.

@ Toni:
Το Γραφείο Τύπου του sparila έχει ήδη εκδώσει ανακοίνωση διάψευσης προς τη Συντακτική Επιτροπή του Φράξιον, η οποία ΔΕΝ έχει ακόμα δημοσιευτεί. Θα περιμένουμε λίγο ακόμα και θα τα πούμε έξω από τα δόντια.

@ Ανώνυμο:
Σκεφτήκαμε κι εμείς την ιδέα σου, όμως υπήρχε πρόβλημα με τα greeklish: Θα το ονομάζαμε bichla, bixla ή mpihla?