29 Αυγ 2008

Λευτεριά στους ποντικούς!


Μια αξιοθαύμαστη και αξιομίμητη πράξη αντίστασης εκτυλίχθηκε πριν λίγους μήνες στη Θεσσαλονίκη, από τους ριζοσπάστες ένοπλους ακτιβιστές του Μετώπου για την Απελευθέρωση των Πειραματόζωων (ΜΑΠ). Αφού εισέβαλλαν διακριτικά στο κτίριο της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες, απελευθέρωσαν 250 λευκά ποντίκια (περίπου) από τα εργαστήρια του τμήματος Βιολογίας, όπου ζούσαν για ερευνητικούς σκοπούς. Σαν σωστοί επαναστάτες, ανέλαβαν αμέσως την ευθύνη της ενέργειας με προκήρυξη, η οποία ευθύς μόλις αναρτήθηκε στο indymedia (http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=862357) ξεπέρασε σε αναγνωσιμότητα και σχόλια ακόμα και το κείμενο αποχώρησης των 7 από το ΝΑΡ.

Το θέμα πήρε διαστάσεις στον τοπικό Τύπο ύστερα από τη συγκλονιστική γραπτή έκκληση φοιτητή Βιολογίας του ΑΠΘ στην εφημερίδα Σπορ του Βορρά, στην οποία ζητούσε από τους άγνωστους διαρρήκτες κάποια από τα ποντίκια πίσω, αφού ήταν απαραίτητα για την ολοκλήρωση της διπλωματικής του εργασίας. «Γνωρίζω τις ευθύνες μου απέναντι στην ανθρωπότητα, σαν επιστήμονας και σαν νέος αυτής της χώρας», έγραφε όλο συγκίνηση ο φοιτητής. Επικίνδυνη πολιτικά τροπή πήρε το ζήτημα ύστερα από την παρέμβαση του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Ντάνιελ Σπέκχαρτ. Ο αμερικανός διπλωμάτης φέρεται να δήλωσε σε κοσμικό πάρτι ότι παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις γύρω από τις παραφυάδες της τρομοκρατίας στην Ελλάδα, που ακολουθώντας τα διεθνή τρεντς, υιοθετούν ανορθόδοξες μεθόδους δράσης, και σύμφωνα με συνομιλητές του, ζήτησε συλλήψεις. Αποστάσεις πάντως κράτησε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος ερωτηθείς για το περιεχόμενο των δηλώσεων του αμερικανού πρέσβη και για το συμβάν, συνέστησε απλά στους περιοίκους να χρησιμοποιήσουν Ρακουμίν της Μπάγιερ, για καλό και για κακό.

Αποκλειστικές, αλλά ακόμα αδιασταύρωτες, πληροφορίες του sparila αναφέρουν ότι τα ποντίκια, όλα καλά στην υγεία τους, διαμένουν προσωρινά σε κρυφό καταφύγιο στα περίχωρα της πόλης, ενώ φροντίζονται με έξοδα και εθελοντική εργασία γνωστής για τις κατάμαυρες αφίσες της συλλογικότητας. Οι ίδιες πηγές μας πληροφόρησαν ότι μετά τα εγκαίνια της ΔΕΘ θα διοργανωθεί και πάρτι για την οικονομική στήριξη της ποντικο-φάρμας, με παραπλανητικό όμως για ευνόητους λόγους τίτλο, π.χ. «γλέντι για τα 10 χρόνια του Συλλόγου Αδιορίστων». Αλληλέγγυοι-ες κυκλοφόρησαν επίσης και αυτοκολλητάκι στα καρτοτηλέφωνα της πόλης, στο οποίο ξεχωρίζει η φράση «είμαστε όλοι ποντικοί».

4 σχόλια:

Unknown είπε...

Αγωνιστικοί χαιρετισμοί στον σπαρίλα. Επιτέλους κάποιος βρέθηκε για να καταδείξει ότι ΤΑ ΖΩΑ αποτελούν μοχλό στο κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι.

spiti tou laou είπε...

Μη σου πω και επαναστατικό υποκείμενο.
Ευχαριστούμε και ανταποδίδουμε με χαρά.

Ανώνυμος είπε...

Να θυμίσω μια προκήρυξη στο βιολογικό θεσσαλονίκης με λίγο αίμα για υπογραφή ενάντια στα πειράματα με ποντικάκια- είναι εμφανές ότι οι επαναστατικές παραδόσεις άφησαν βαρύ χρέος στους νεότερους, που φρόντισαν να το επωμιστούν.

Ανώνυμος είπε...

Η ανάδειξη των τετράποδων σε κυρίαρχη αντίθεση του σύγχρονου κοινωνικού σχηματισμού, μας οδηγεί αναπόφευκτα στη συσχέτιση των δύο θεμάτων.

Εισηγούμαστε να πάρει τη θέση του Καννέλου στην πόρτα του ΕΜΠ, το πιο άξιο λευκό ποντίκι από τη Θεσσαλονίκη, αφού βεβαίως του εμφυτευτούν εξωκοινοβουλευτικά γονίδια [στα πρότυπα των σοσιαλιστικών γονιδίων του Λυσένκο (βλ. Ιστορία Σοβιετικής επιστήμης, σελ 237)].

Η παραπάνω πρόταση να εγκριθεί από τα γραφεία των οργανώσεων της άκρας αριστεράς, κρατώντας τη δέσμευση ότι ο Καννέλος ο Β΄ δε θα μεροληπτεί υπέρ του αντι-εξουσιαστικού χώρου, στον οποίο χρωστά την ελευθερία του.