28 Δεκ 2008

Ετήσιος απολογισμός


Την τελευταία για το 2008 πανηγυρική συνεδρίασή της πραγματοποίησε η Συντακτική Επιτροπή του sparila και αφού ψήφισε ομόφωνα, παραδίδει στη δημοσιότητα τον κάτοθι απολογισμό:

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέες, νέοι,

Τέσσερις μήνες συμπληρώθηκαν απ’ την ιστορική 21η Αυγούστου, τη μέρα που έγινε ορόσημο στο διαδίκτυο και φάρος για τους αγώνες του λαού μας, όταν δηλαδή ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα ο sparilas (ακούγονται ζωηρά χειροκροτήματα, ορισμένοι απ’ το ακροατήριο φωνάζουν Ζήτω η 21η Αυγούστου!). Αν και ακόμα διανύουμε τη βρεφική ηλικία, περάσαμε με ενθουσιασμό όλες τις παιδικές ασθένειες που αποδίδονται στους αριστεριστές. Σπάσαμε την κρατική τρομοκρατία, αμφισβητήσαμε τις κόκκινες ζώνες, αρνηθήκαμε αυτό που μας δίναν, πήραμε αυτό που μας ανήκε, επαναθεμελιώσαμε την προοπτική, γκρεμίσαμε το τείχος της σιωπής, δώσαμε στην ελπίδα χρώμα, δώσαμε στην απόγνωση φωνή. 

Δυστυχώς, το πλάνο δεν έγινε αεροπλάνο. Αργήσαμε ένα γιορτάσουμε τους 2.000 επισκέπτες μας. Αυτό όμως μας ατσαλώνει τη θέληση να ενωθούμε σαν μια γρανιτένια γροθιά που θα συντρίψει τα προγνωστικά, ακολουθώντας βέβαια τους ορειχάλκινους νόμους της ιστορίας.

Ποιοι μας διαβάζουν:

Από τα στοιχεία του τελευταίου διμήνου (από το google analytics) μπορούμε να ευχαριστήσουμε τους φίλους από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, το Ηράκλειο, την Καβάλα, την Πάτρα αλλά και τη Λευκωσία. Το διεθνές δίκτυο του sparila δείχνει να εξαπλώνεται θεαματικά με hits από το Λάιντεν (Ολλανδία), το Δουβλίνο (Ιρλανδία), την Οξφόρδη (Ηνωμένο Βασίλειο), το Βουκουρέστι (Ρουμανία), το Βερολίνο και την Έσση (Γερμανία) αλλά και τη Βιρτζίνια των ΗΠΑ. 

Πώς μας βρήκαν:

Από την ίδια βάση δεδομένων αντλήσαμε τους όρους αναζήτησης που πληκτρολογήθηκαν στο google, ώστε ο sparilas να βγει στα αποτελέσματα.

Πιστεύουμε ότι ικανοποιήσαμε κάπως τους επισκέπτες που ζήτησαν ανάμεσα σε άλλα: «sparilas», «queericulum vitae», «anasyntaxi», «α/συνέχεια», «ανάρχες», «ανακοίνωση ΚΟΕ σπουδάζουσας», «αποχώρηση από το ΝΑΡ», «γκορμπατσόφ», «γυμνοί διαδηλωτές», «επιτροπή υπεράσπισης της μνήμης και του έργου του Στάλιν», «κομμουνιστική οργάνωση ανασύνταξη», «φωτό σκύλου κανέλλου».

Μάλλον έμειναν με απορίες οι φίλοι που ήρθαν στο sparila ψάχνοντας: «gay ιστορίες», «γκέι δασύτριχοι», «δασύτριχοι γκέι», «γκόμενες Αλεξανδρούπολης», «η δικαίωση της ΟΑΚΚΕ», «κόντρα ΣΑΚΕ ΚΚΕ», «σπορ του βορρά» και το αμίμητο «πολλές φωτογραφίες της Αποστολίας Ζώη».

25 Δεκ 2008

Τα αριστερά εξάστηλα


Είναι Χριστούγεννα του 2008 και είσαι αριστερός. Πας στο περίπτερο της Κάνιγγος, σερφάρεις γενικώς ή μπαίνεις στο leftist parties of the world για να δεις τι λέει στα πρωτοσέλιδα ο ελληνικός αριστερός Τύπος. Ο sparilas έκανε τη διαδρομή. 

Αυγή:

Δυστοκία στο σχέδιο εκποίησης των μεταφορών: Σωσίβιο ψάχνει ο Καραμανλής.

Ριζοσπάστης:

Στην επερχόμενη κρίση και την αντιλαϊκή διαχείρισή της: Ανασύνταξη του κινήματος.

Εποχή:

Με τις μικροεπεμβάσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζει η πορεία: Δεν βγαίνεις από την κρίση από την πόρτα που μπήκες...

Εργατική Πολιτική:

Να φέρουμε την επαναστατική προοπτική στο προσκήνιο.

Μια ματιά και στις εσωτερικές σελίδες.


Εργατική Αλληλεγγύη:

Πέθανε ο ποιητής του «Tell me lies about Vietnam».

Ξεκίνημα:

Μέλη και στελέχη της ΚΝΕ, τραμπουκίζουν, βρίζουν και απειλούν μέλη του Ξεκινήματος και του ΣΥΡΙΖΑ.

Κόκκινο Δελτίο:

Δεκαοχτώ θέσεις του ΕΚΚΕ για τα 90 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ.

Νέα Προοπτική:

18ο Συνέδριο ΚΚΕ. Θέσεις γα το σοσιαλισμό. Με γερή δόση σταλινίνης.

Λαϊκός δρόμος:

Για τις «στενές και ειλικρινείς σχέσεις» του KKE με το KK Kίνας.