11 Νοε 2008

Νέα αποστολή



Τέρμα τα ψέματα και για το sparila. Νέα καθήκοντα και απαιτήσεις θα βάλουν σε νέες βάσεις την προσφορά του στο λαό μας, από νέες προωθημένες θέσεις. Πρόκειται για μια σχετικά παράτολμη αποστολή με το ιδιάζον χαρακτηριστικό ότι σταματά η γενική ισχύς της αντίστροφης ιεράρχησης, επανέρχεται η ιεραρχία και αρχίζει να μετρά η αντίστροφη μέτρηση (365 και μία).

Συγκινητικά μηνύματα αλληλεγγύης έφτασαν αυτές τις μέρες στο sparila. Με τηλεγράφημά τους, στελέχη του περιοδικού Ι.Β. Στάλιν εύχονται κάθε ευτυχία και ζητούν να μάθουν τη νέα διεύθυνση αλληλογραφίας για την αποστολή του εντύπου. Σε ανακοίνωσή του ο Τομέας Δημοσίων Σχέσεων της ΑΡΑΣ καταδικάζει το σεξισμό απ’ όπου κι αν προέρχεται και προσφέρει στο sparila δωρεάν 5 ζευγάρια κάλτσες. Με sms ο πρώην διευθυντής σύνταξης της Μετασοβιετικής Εποχής εύχεται «το πνεύμα του Ενβέρ Χότζα να φωτίζει το δρόμο σου». Τους ευχαριστούμε όλους θερμά. Το κεφάλι ψηλά.

6 Νοε 2008

Απουσίες στην «υποδοχή» του Γκορμπατσόφ


Διαδήλωση κατά της επίσκεψης του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ στην Ελλάδα διοργάνωσαν στις 14 Σεπτεμβρίου 1993, ημέρα άφιξης του σοβιετικού ηγέτη, οι συνεπείς κομμουνιστές που συσπειρώνονταν στην Επιτροπή Υπεράσπισης της Μνήμης και του Έργου του Ιωσήφ Στάλιν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα που απηχούσε τις απόψεις της Επιτροπής, Φωνή της Αλήθειας (τεύχος 3, 1-15 Οκτώβρη 1993), επρόκειτο για μια «μικρή διαδήλωση που συμμετείχαν 25 περίπου παλαίμαχοι κομμουνιστές, μαχητές του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, Μακρονησιώτες κ.λπ., κρατώντας πλακάτ και ένα μεγάλο πανό με το σύνθημα "Γκορμπατσόφ Νο 1 προδότης της ιστορίας" στα ελληνικά και τα ρώσικα».

Ήταν άραγε όλοι οι αντι-ρεβιζιονιστές και σταλινικοί συνεπείς στο ραντεβού τους; Δυστυχώς όχι. Μ-Λ ΚΚΕ και ΚΚΕ (μ-λ), παρότι στα λόγια συμφώνησαν, δεν εμφανίστηκαν. Η ΣΑΚΕ, ενώ αρχικά δήλωσε συμμετοχή, έπειτα ανέκρουσε πρύμναν. Ούτε λόγος βέβαια για το ΚΚΕ (σκέτο) που τότε ακόμη δεν ήξερε τίποτα από Στάλιν.

Να τα βλέπει ο λαός αυτά, τώρα που πλησιάζουν και εκλογές, για να βγάλει τα συμπεράσματά του.